Topteachings

Voor de beste leesstof & tips!

Topteachings - Voor de beste leesstof & tips!

Een 3D huis ontwerpen is de eerste stap

Laat een 3D huis ontwerpen voordat u begint met bouwen

Probeert u dit eens te verbeelden: u wilt een concept van een prachtig huis verkopen met Franse ramen, een verwelkomende open haard in de hoek, en een gezellig klein keukentje, maar dit alles staat getekend op een velletje papier.
Nou moet hetzelfde eens proberen te verbeelden, maar dan als een drie dimensionale tekening.
Een 3D huis ontwerpen geeft een veel nauwkeuriger beeld wat gecommuniceerd kan worden naar een klant. Vooral de kleine details kunnen een twijfelende klant over de streep trekken. Zo is het mogelijk een woning te verkopen nog voordat deze daadwerkelijk bestaat!

Een 3D huis ontwerpen3D-huis-ontwerpen waarin uw klant, zogezegd, kan wandelen maakt het een stuk persoonlijker en dus aantrekkelijker.  Uw klant kan zichzelf al helemaal thuis voelen in een van de 3D huis ontwerpen. Hij of zij kan zichzelf bijvoorbeeld al bloemen zien schikken in een elegante eetzaal, of het arrangeren van meubelstukken in de woonkamer.
Laten we zeggen dat de klant wilt zien hoe het is om een donkere tint op de muren in de slaapkamer te hebben. Met 3D huis ontwerpen is het mogelijk om dit beeld te scheppen, om het nog mooier te maken kan er zelfs wat zonlicht toegevoegd worden wat zachtjes door de gordijnen komt sijpelen.
De eens zo abstracte data begint duidelijke vormen aan te nemen in de hoofden van de klanten, maar ook voor de ingenieurs en bouwvakkers die dit project een realiteit moeten maken.

Ook kunnen fouten in de constructie van de woning gezien en verholpen worden voordat ze een daadwerkelijk probleem veroorzaken. Er is bijvoorbeeld een plafond gekozen door de klant, maar een architect ziet hierin een structureel probleem in relatie tot de rest van het huis. Het plafond kan zodoende makkelijk veranderd worden in een van de 3D huis ontwerpen zonder dat het bouwproces al is begonnen.

 

Soms kunnen 3D huis ontwerpen ook voor een teleurstelling zorgen. Er is bijvoorbeeld een plan voor een nieuwbouwproject, en het 3D concept wordt verkocht aan cliënten. Maar het 3D concept is zo groots en complex dat het nooit mogelijk is om het na te maken. Toch word er geïnvesteerd. Naderhand zullen de investeerders teleurgesteld zijn omdat de uiteindelijke creatie niet lijkt op het concept waar ze geld in gestopt hebben.

 

3D huis ontwerpen kunnen ook gebruikt worden om verschillende ontwerpopties te vergelijken en te beoordelen. Waarom zou u genoegen nemen met een bestaande stijl wanneer u ook allerlei stijlen samen kunt voegen om zo tot uw droomhuis te komen?