Topteachings

Voor de beste leesstof & tips!

Topteachings - Voor de beste leesstof & tips!

Een linkbuilding bedrijf helpt

Hoe een linkbuilding bedrijf je van dienst kan zijn

 

Als je je ook maar enigszins verdiept hebt in zoekmachine optimalisatie is de kans groot dat je weleens gehoord hebt over een linkbuilding bedrijf. Dit is een zeer belangrijk aspect in SEO, en dat is volkomen terecht. Om uw website te koppelen aan allerlei locaties binnen het wijde internet kun je sterk in je voeten komen te staan als online onderneming, met als uiteindelijke doelstelling dat je hoog in de zoekresultaten zichtbaar zult worden.

 

Twee verschillende links

 

Om mee te beginnen zijn er twee verschillende soorten van koppelingen. Er zijn links op je website waarop een bezoeker kan klikken, deze link verwijst de bezoeker door naar een andere website. Dit is een uitgaande link. Maar wees sporadisch met dit soort links, want het is toch echt de bedoeling dat bezoekers op jouw website blijven, en niet op die van iemand anders, toch? Het is geen ramp om uitgaande links te hebben op je website, want het moet gebeuren, maar pas goed op hoeveel je er plaatst.
De tweede soort koppeling is een inkomende link. Dit is het tegenovergestelde van de eerste soort. Dit is een link die iemand doorverwijst van zijn website naar die van jouw. Dat klinkt natuurlijk al een stuk aantrekkelijker. Het is de taak van een linkbuilding bedrijf om zoveel mogelijk van deze binnenkomende links te plaatsen op andere website.

 

Nou dat je begrijpt wat uitgaande en inkomende links zijn, vraag je je misschien af wat nou echt het grote verschil is. Het verschil is namelijk enorm. Zoekmachines beschouwen het ranking systeem in hun resultaten eigenlijk als een soort schoolplein. Het draait allemaal om populariteit. Wanneer er inkomende links zijn naar jouw website lijkt het voor zoekmachines alsof je erg populair bent. De websites die geen of weinig inkomende links hebben zijn eigenlijk een beetje het buitenbeentje, het schoolkind waar niemand mee wilt spelen. Een linkbuilding bedrijf kan van jouw website het meest populaire schoolkind op het schoolplein maken!

linkbuilding-bedrijf

Zoekmachines beschouwen websites met meer inkomende links dus als populair. Je kan het ook zien als een stem wedstrijd. De website met de meeste stemmen krijgt een beter resultaat in de zoekmachine resultaten. Nou moet je wel begrijpen dat dit maar een van honderden verschillende aspecten is waar zoekmachines rekening mee houden. Maar er rekening mee houden is belangrijk.

 

Vaak komen er websites naar een linkbuilding bedrijf omdat ze niet snappen waarom hun concurrent makkelijker te vinden via zoekmachines dan zij. Na een analyse word dan duidelijk dat de website die naar het linkbuilding bedrijf is gegaan maar een honderdtal inkomende links heeft, terwijl hun concurrent er duizenden heeft. Dit is niet ongewoon.

 

Het is dus van belang dat je links blijft plaatsen voor je bedrijf. Schrijf blogs, verstuur persberichten, plaats facebook berichten, en ga twitteren. Doe het allemaal. Mocht je hier zelf geen tijd voor hebben en ook niet de mankracht, dan is het slim om een linkbuilding bedrijf in te schakelen die dit (en meer) voor je zal doen, tegen een kleine vergoeding die zich dubbel en dwars zal terugbetalen!

 

Category: Marketing